Kristien Silkens is er rotsvast van overtuigd. “Het is als school belangrijk om te investeren in ouders. Dat kan de kinderen alleen maar ten goede komen.”

 

Kristien Silkens woont en werkt samen met haar partner en hun twee dochters in Hasselt. In haar werkende leven is zij brugfiguur in de Boomgaard, een multiculturele school in Runkst. Haar twee dochters zitten er in de tweede kleuterklas en het eerste leerjaar.

 

 

Een school van de buurt

“Ik droom ervan dat de school echt een school van de buurt is. Dat scholen de kern van een wijk kunnen zijn waar allerlei zaken gebeuren,” vertelt Kristien. “We werken daar met de Boomgaard ook aan. Zo komt de harmonie van Runkst dit schooljaar lesgeven aan geïnteresseerde leerlingen.”

 

 

Een school voor ouders

“Als brugfiguur zorg ik ervoor dat ouders zich welkom voelen. Omdat we een multiculturele school zijn, is het voor een aantal ouders niet evident om de stap naar de school te zetten. Daarnaast geloof ik er ook in dat als mensen elkaar leren kennen dat vooroordelen wegvallen. Het gaat om de mens achter het uiterlijk,” zegt Kristien. “Dit schooljaar hebben we een lokaal voor ouders voorzien. Zoiets is erg belangrijk om drempels weg te nemen. Ouders zijn er heel enthousiast over dat ze hier terecht kunnen.”

 

De school en het LEONgroepenproject.

“Bij de Boomgaard geloven we erin dat als ouders sterker gemaakt worden dat dit de ontwikkeling van de kinderen ten goede komt. Dat vind ik een heel mooi idee. En dat is ook wat ons zo aansprak aan het LEONgroepenproject.” vertelt Kristien. “Tijdens de eerste bijeenkomst met de moeders was ik verbaasd over de grote opkomst en de hoeveelheid ideeën die de moeders hadden. Er was zoveel energie. Ik verwacht dat er nog mooie zaken gaan gebeuren,” blikt ze enthousiast vooruit.